„SÉTÁLJ A FORRADALOM JEGYÉBEN”

„SÉTÁLJ A FORRADALOM JEGYÉBEN”
XIV. Városismereti túraverseny
Szentes, 2019. október 23.

 A verseny célja: 
1.Játékos formában szeretnénk ismeretet nyújtani városunkról, Szentes történetéről, épületeiről, műalkotásairól, híres embereiről és megismertetni azokat a rejtett kincseket, melyeket sokszor még városlakóként sem veszünk észre.
2. Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharcról.

A verseny témái: 1956-os forradalom, Rákosi és Kádár-rendszer. Forradalomhoz köthető irodalmi alkotások, jeles szentesiek.

Kategóriák: Felnőtt, Diák, Családi
Csapatlétszám: 2-4 fő, egyéni indulás is lehetséges
Szükséges felszerelés: Íróeszköz, mérőszalag, ajánlott a csatos irattartó, iránytű.
Rajt: 9.00-12.00 óra között, Szentes, Dózsa-ház (Csongrádi út. 2.sz.)
Táv, versenyidő: 7,5-8 km,180 perc
Eredményhirdetés: 15.15 óra, Dózsa-ház
Díjazás: 1-6 helyezés oklevél, 1-3 érem, győztesek vándorserleg
Ellátás: zsíros kenyér, szörp.
Nevezés: 2019. október 20-ig személyesen a Dózsa-házban, vagy a szentesispari@gmail.com címre küldött levélben.

Versenyleírás:
A versengő csapatoknak térkép segítségével 40 feladatot kell megoldaniuk 180 perc alatt. Sétájuk során a város ünnephez kapcsolódó építészeti, történelmi, természeti helyszíneihez kapcsolódó kérdésekre kell válaszolniuk, emellett tájékozódási jellegű és egyéb szellemes feladatokkal is meg kell birkózniuk.

A csapatoknak 2 elméleti feladat megoldását követően egy városi tájfutó-térképen kell 38 db ellenőrzőpontot szabadon választott sorrendben felkeresniük és ott, az adott ellenőrzőponthoz tartozó kérdést megválaszolniuk, vagy fénykép alapján azonosítaniuk. Néhány kérdés megválaszoláshoz a Koszta József Múzeum be is be kell térniük a csapatoknak. A kérdésre a válaszok a helyszínen megtalálhatók lesznek. 10 ellenőrzőpontról fénykép készült, itt a fénykép mellé kell írni azon ellenőrzőpont számát, amiről a fotó készült. A helyes válaszok pontértéke a távolságtól függően 10 pont-15 pont, az elméleti feladat 15 pontot ér.

A késő csapatokat percenként 2 hibaponttal büntetjük. A legtöbb pontszámot elérő csapat nyeri a versenyt. (Pontazonosság esetén a versenyidő dönt a csapatok között).

Szentes, 2019. szeptember 23. 

sfy39587f04