Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség

Adószám: 19080392-1-06
Cím: 6722 Szeged, Tábor u. 7/b.
MTSZ logó

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség nyílt túrája Budaörsre 2023. május 21-én vasárnap.

Utazás:
a MÁV menetrendszerű járatával illetve a BKK járataival. A menetjegyéről mindenki maga gondoskodik! Javaslom az internetes elővételt! (Szeged – Budapest Nyugati pu. menettérti jegy.) Budapesti vonaljegy pedig a Nagyállomáson is vásárolható.
Gyülekező: 5:40-ig, Szeged, Nagyállomás. A vágány végénél. (Napfény IC) Indulás: 5:47-kor.
További közlekedési eszközök: Zugló megállóhelytől 8E autóbusz Kelenföldig, onnan 40-es autóbusz Budaörs Kisfaludy utcáig. Visszafelé a Márton Áron tértől 8E autóbusz Zugló megállóhelyig.


Részvételi díj:
CsMTSz tagoknak 500 Ft, külsősöknek 1000 Ft személyenként. Befizethető a túrán, vagy a CsMTSz szerdai fogadóóráján a jelentkezési határidő napjáig.


Program:
– A túra mintegy 11,6 kilométer hosszú és 485 méteres szintkülönbségű. útvonalon halad.(a P, P+,S körtúra, P körtúra, P négyszög, Z négyszög, Z háromszög jelzéseken.)
– A tervezett menetidő 3 óra 45 perc és ehhez 1 óra 20 perc pihenőidő kapcsolódik.
– Érintjük a budaörsi kálváriát, a Kő-hegyi kápolnát a Farkas-hegyi repülős emlékművet és az Ördög-orom szikláit. Ezek mindegyike remek kilátópont. (A merészebbek bekukkanthatnak a piktortégla üregek valamelyikébe.) Végül, – ha az időnk és pénztárcánk engedi -, betérhetünk az Augusz cukrászdába. (Sajnos az árak mára már 1000 forintnál kezdődnek.
– A tervezett visszaindulás 15.59 perckor van Zugló megállóhelyről. Ideális esetben érkezés a szegedi Nagyállomásra 18.15 perckor. (Vagyis ráérünk. Így ez lehet egy sétálós túra is. Persze akkor későbbi az érkezés is.)


Javasolt felszerelés:
A május az aranyat érő esők és a Fagyosszentek hónapja. Ennek megfelelően: esővédő felszerelés, egy meleg pulóver és egy pár jól bejáratott bakancs feltétlenül legyen nálad!
Ha pedig napvédő krémre lesz szükség, hát azt se hagyd otthon!
1 napi élelmet valamint legalább 1 liter folyadékot feltétlenül csomagolj! Lakott hely csak az út elején és végén van, vásárlásra a köztes részeken nincs lehetőség.
A legszükségesebb gyógyszereit mindenki hozza magával. (Kötszer, fertőtlenítő szer esetleg mentőfólia – baj esetén – előny.) Vércukor szint emeléséhez 1 tábla csokoládé vagy szőlőcukor legyen nálad!
A túra során – tiszta idő esetén – gyönyörű kilátópontokról fényképezhetsz, ezért helyes, ha hozol valamilyen képrögzítő eszköz. ( …és persze elemlámpa (piktortégla üregek!!!), térkép, tájoló, bicska madzag, igazolvány és némi pénz sem hátrány.)
Ellátásáról mindenki maga gondoskodik!
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, kártérítés a CSMTSZ-től semmilyen jogcímen nem igényelhető!
A túrán 18 év alattiak csak felnőtt kísérővel együtt vehetnek részt!

Jelentkezési határidő: 2023. május 19.
A túrára csak az első 16 jelentkezőt tudom elvinni!

Jelentkezés: Kovács Balázs túravezetőnél a kovacsbalazsster@gmail.com e-mail címen vagy
a CSMTSZ 20 380 9952 telefonszámán. (SMS-t ne írjatok!)